Verwarmende aandachtHersenwerkSnuffels januari 2023 thema warmte paarden

Als wij het koud hebben, trekken we warme kleding aan. Als onze dieren het koud hebben, zorgen we voor een extra deken en een warme plek. We zorgen ervoor dat we ons beschermen tegen de kou van buiten. Dat is de praktische kant van warmte geven.

Er is nog een andere kant van warmte geven. Dat is de warmte die van binnenuit komt. Als jij met oprechte aandacht met iemand praat en daarbij de ander echt ziet, worden er allerlei systemen in ons lichaam in gang gezet. Hormonen reageren, stofjes worden aangemaakt en dat hele proces verwarmt ons vanbinnen. Denk maar eens aan een ontmoeting met iemand die jou echt ziet en oprecht in jou geïnteresseerd is. Dan kan het zo maar zijn dat je het, ondanks een lage buitentemperatuur, opeens aangenaam warm krijgt.

Zo werkt het ook bij onze dieren. Als wij bewust in contact gaan en afstemmen op waar zij behoefte aan hebben, dan ontstaat er iets moois. Als mens en dier elkaar écht zien, levert dat bij beiden letterlijk hartverwarmende processen op.

Dus als het buiten koud is en je neemt maatregelen om het voor je dier aangenaam te maken, focus je dan niet alleen op de praktische kant. Maak contact van binnenuit en zet daarmee het interne kacheltje ook aan. Bij je dier én bij jezelf!

 

Heel Holland Hersenwerkt met warme wintermutsen

Nodig:

  • Verschillende mutsen
  • Lekkere voertjes

Stappenplan paard HersenwerkSnuffels januari 2023Stap 1: Leg de mutsen op de grond met ruimte tussen de mutsen en laat je paard kennis maken met het materiaal zonder voertjes.

Stap 2: Strooi voertjes om de mutsen en laat je paard zoeken.

Stap 3: Strooi voertjes om en op de mutsen en laat je paard zoeken

Stap 4 : leg de mutsen een stukje over elkaar heen en leg er voertjes op en tussen. Zorg er wel voor dat je paard er goed bij kan en help indien nodig.

Stap 5: Maak een soort bakje van een grote muts en doe er voertjes in.

Stap 6: Combineer stap 3 en 4

Stap 7: Verwen de andere paarden ook met een Hersenwerksessie 😊

Veel Hersenwerkplezier samen!

 

Uitgelicht: 50-50shop Steunt Dieren met Bestellingen

5050ShopSDB HersenwerkSnuffels januari 2023Hersenwerk voor dieren is ambassadeur van deze unieke shop. Ze maken de mooiste items en doneren hun opbrengst aan goede dierendoelen. Hartverwarmend! Dit is hun verhaal, geschreven door Suze Steenbergen:

Van machteloos naar machtig mooi!
Wat als je je machteloos voelt als je zoveel dierenleed ziet en je hebt het gevoel dat je niets kunt doen… Precies daarom zijn wij de 5050ShopSDB gestart. Zo kunnen we met onze creativiteit inkomsten genereren voor al die geweldig goede dierendoelen.

Wij zijn Suze en Fred. We zijn de shop gestart in 2016 met het streven om zoveel mogelijk dieren te helpen. We hadden niet durven dromen dat de shop zo’n groot succes zou worden. Zelf verrichten we al onze werkzaamheden volledig vrijwillig. Dat betekent 100% opbrengst voor alle goede doelen die wij een warm hart toedragen.

Wat maken wij allemaal?
Fred maakt allerlei items van hout en Suze houdt zich bezig met de stoffen zaken. Meubels, voerbakken, urnen, snuffelmatten, schorten, tassen, spelletjes, onderzetters, kaarten, het assortiment is eindeloos. Er is een voorraad van reeds geproduceerde items, maar er worden vooral bestellingen op maat gemaakt.

Voor wie?
We richten ons met de snuffelzaken voornamelijk op honden, katten,  paarden en knaagdieren. Het is iedere keer weer een heerlijke uitdaging om de wensen van een klant te verwerken tot een unieke snuffelzaak.

Geen verspilling
Groot bijkomstig voordeel is dat 95% gemaakt wordt van gerecyclede materialen. Geen extra vervuiling dus, dat is één van de belangrijkste speerpunten van de shop.

Meer informatie over de shop en hoe je een bestelling kunt plaatsen is te vinden op 5050shopsdb.nl of facebook.com/5050shopSDB

 

De magie van Hersenwerk met paarden HersenwerkSnuffels januari 2023De Magie van Hersenwerk

Veel Hersenwerk-workshops geef ik op mijn eigen locatie met mijn paarden en het blijft wonderlijk hoe het elke keer weer verrassend is.

De verrassingen zitten in hoe mijn paarden op de deelnemers reageren, hoe mijn paarden met de materialen en de voertjes omgaan en hoe elke keer de concentratieboog verschillend is. Machtig mooi vind ik het als ik een samenwerking zie ontstaan tussen een deelnemer en één van mijn eigen paarden. Even puur samen zijn waarbij alles goed is, echte verbinding voelen. Gevoeld door de deelnemer in kwestie maar ook door de toeschouwers die meekijken, een heerlijke flow waarin het voer rustig wordt opgezocht in de materialen, het voer tijdig wordt aangevuld en de afronding qua timing niet beter kon. Het is niet zomaar een spelletje, maar ware magie tussen mens en dier!

Elk paard verdient Hersenwerk!

Nina van den Bogaard, paardenfreestyletraining; mindful met paarden

 

Sluit je aan!

Ben jij al lid van onze Facebookgroep voor paardenmensen? We delen inspiratie rondom Hersenwerk en een beheerteam van gediplomeerd begeleiders Hersenwerk voor paarden kijkt mee met de berichten en geeft antwoord op vragen. Laat je inspireren en sluit je aan. Klik op de link om naar de groep te gaan: https://www.facebook.com/groups/Hersenwerkvoorpaarden.

 

Warmte vasthouden: 7 tips voor je paard

  1. HersenwerkSnuffels januari 2023 warmte tips paardenZorg voor een goede schuilstal of schuilplek uit de wind voor je paarden
  2. Staat je paard binnen: sluit dan de buitendeuren zoveel mogelijk, zo houd je de warmte binnen en de koude wind buiten
  3. Op koude dagen kan een lekkere dikke laag stro in de stal voor extra warmte zorgen
  4. Paarden die het hele jaar door buiten staan hebben een warme vacht. Houd je paard goed in de gaten of hij ook echt comfortabel is met koude temperaturen. Merk je dat het niet voldoende is, geef hem dan een deken. (Geschoren paarden hebben in de winter altijd een deken nodig!)
  5. Pas dekens op de omstandigheden aan: op regenachtige dagen een regendeken en op koudere dagen een winterdeken. Meerdere dekens in verschillende diktes zijn ideaal om af te wisselen en hierdoor kun je altijd aanpassen aan de omstandigheden.
  6. Is het heel erg koud, dan kunnen twee dekens helpen. De lucht tussen de meerdere laagjes zorgen voor extra isolatie.
  7. Een extra Hersenwerksessie biedt afleiding en inspanning op saaie regenachtige dagen en zorgt ervoor dat je paard daarna lekker ontspannen kan relaxen.

 

Veel Hersenwerkplezier!

Namens het hele team van Hersenwerk voor dieren,

Marleen van Baal

 

Inge Masolijn – Hondenschool Masolijn
Saskia Blok – TTouch4animals
Marloes ter Morsche – Kwispelidee
Marieke Smit – Hondenschool Robbedoes, docent Hersenwerk voor dieren
Femke Verbeek – Verbeek organisatie & coaching – VA MVB InZicht
Marleen van Baal – Hersenwerk voor Dieren

 

Meer weten over Hersenwerk voor paarden?
Verwacht!!! Met “Leer Hersenwerken met je paard in 7 stappen! leg je een stevige basis voor een paardenleven lang samen met plezier Hersenwerken”.

Heb je naast paarden ook een hond?
Kijk ook eens in onze webshop voor leuke accessoires en kleding gebaseerd op de negen Hersenwerktypes.
Of kijk naar het Boek Hersenwerk voor honden, zoveel meer dan een spelletje!

HersenwerkSnuffels 10 januari 2023