Ik ga op vakantie en neem mee: mijn paard!

 

Samen op vakantiePaard met veulen en hersenwerkje

Gaat je paard mee naar jouw vakantieadres? Laat hem dan lekker relaxt acclimatiseren. Het liefst minimaal 24 uur, zodat hij gewend is aan de geluiden en geuren van zijn nieuwe tijdelijke verblijf.

Merk je dat je paard na een tijdje wat actie wil? Bied hem dan een bekend Hersenwerkje aan. Hij zal rustig worden van het snuffelen in bekend materiaal. Let goed op de omgeving en hoe jouw paard daarop reageert. Probeer te voorkomen dat hij schrikt tijdens het Hersenwerk. Het zou jammer zijn als hij zijn schrikreactie associeert met Hersenwerk.

Tip: Uit rijden gaan in een nieuwe omgeving is inspannend en vraagt extra concentratie van jouw paard. Een bekend Hersenwerkje aanbieden als hij na de rit tot rust is gekomen helpt hem nog beter te ontspannen.

 

Vakantie oppas

Neemt iemand de verzorging van je over tijdens jouw vakantie? Geef je oppas tips over het aanbieden van verrijking met hooi en lekkere hapjes. Je oppas kan misschien wel Hersenwerk aanbieden, maar niet alle paarden willen Hersenwerken met ‘vreemde’ mensen. Is jouw oppas bekend met Hersenwerk? Ga dan ruim voor je vertrekt met je oppas een paar Hersenwerk sessies samen met je paard doen. Dan zijn je paard en de oppas aan elkaar gewend en vindt je paard het misschien wel heel fijn om samen de vakantie zo door te komen.Slapende paarden

 

Inspiratie tip

Wil jij meer weten over Hersenwerk? Wil jij jouw Hersenwerk ideeën delen of geïnspireerd worden door anderen? Word dan lid van onze Facebookgroep voor paardeneigenaren!

Klik hier op de link voor de Facebookgroep.

 

3 x Hersenwerk in en handomdraai

Koele snoepteil

Doe een bodem water in een teil en laat er repen appel of wortel in drijven. Vind je paard het leuk en haalt hij zonder twijfel het lekkers eruit? Leg dan wat drijvende speeltjes in het water erbij met lekkers ertussen.

Treintje Hersenwerk

Zet teilen of bakken die je paard goed kent (waar hij zonder aarzeling zijn hoofd in zal steken ) in een rij achter elkaar neer. Laat je paard eerst kennismaken zonder voer en als hij helemaal oké  is met de bakkentrein leg dan lekkers in elke bak. Laat je paard zelf de route en het tempo bepalen hoe hij al het lekkers vindt en opeet.

Tip: laat je paard nasnuffelen. Vaak worden alle bakken nog een keer gecheckt; dat mag. Sterker nog: nazoeken, controleren en checken is een onderdeel van de Hersenwerk sessie.

Takkenbende

Heb je snoeiafval van ! veilige ! struiken? Leg dit dat op de grond zodat je paard hier aan en tussen kan snuffelen. Is hij vertrouwd met de takkenbende? Strooi er dan wat lekkers tussen en laat hem lekker zoeken.

 

Een hele fijne zomer gewenst!
Namens het hele team van Hersenwerk voor dieren,
Marleen van Baal

HersenwerkSnuffels 10 juli 2021