Hersenwerk on the roadpaard en snuffelmat

Hersenwerk kun je vooral online vinden op onze Facebookpagina, Instagram account en in onze ledengroep. Gratis inspiratie via je scherm: we geven het je graag! Maar ‘live’ vinden we eigenlijk nog leuker! Workshops, lezingen, demo’s en mensen direct het effect van Hersenwerk laten ervaren, daar worden we heel blij van!

Nature Horse Paradise: Onze collega, docent en begeleider Tamara Dorresteijn verzorgde een workshop op de bijzondere locatie van Nature Horse Paradise. De groep bestond uit paarden die leven op maar liefst zeven hectare. Ze hebben daar álles: soortgenoten en een uitdagende omgeving. Ze zijn vrij in beweging en er is voldoende voedsel te vinden. Het was dus extra interessant om te onderzoeken wat deze paarden leuk vinden. Wat bleek? Hersenwerk is leuk én verbindt. De paarden genoten van deze manier van samenwerken met de mensen en dat maakte de workshop zeker voor herhaling vatbaar!

Wil jij een lezing, demo of workshop op jouw locatie? Mail dan naar office@hersenwerkvoordieren.nl voor de voorwaarden.

 

De negen Hersenwerk typesHersenwerk 9 types

Binnen Hersenwerk onderscheiden we negen Hersenwerktypes. Elk type heeft een eigen stijl van Hersenwerken, eigen voorkeuren en elk type vraagt een afgestemde begeleiding op maat. We hebben de types ludieke namen gegeven: De Snelle Samenwerker, De Gulzige Gabber, De Blije Braverd, De Stuiterende Snuffelaar, De Precieze Prutser, De Doordachte Denker, De Slordige Sloper, De Aarzelende Afwachter, De Eigenwijze Eigenheimer.

Bij Hersenwerk voor honden zijn deze negen types al helemaal uitgewerkt inclusief voor elk type een ludiek vormgegeven eigen persoonlijkheid, met dank aan Yaroon’s Cartoons. Ook voor paard, kat en konijn gaan we de types helemaal uitwerken. Want zoveel is ons nu al duidelijk: binnen alle dieren zijn de negen types te onderscheiden!

 

Shoppen met een glimlach Aankondiging webshop

Omdat de negen types tot de verbeelding spreken en iedereen zijn of haar hond wel kan plaatsen bij een type, hebben we ze gelijk maar een groot podium gegeven! Want zeg nou eerlijk: zo een Gulzige Gabber op je beloningstasje of De Snelle Samenwerker op een trui is toch geweldig!

Struin eens lekker door de shop en we weten zeker dat je zult moeten glimlachen: de koppies zijn té leuk! Bij elk type staat ook een korte uitleg, dus je zult zeker jouw eigen hond erin herkennen of een hond van een kennis of familielid. Alle items zijn overigens heel geschikt als cadeautje voor de feestdagen!

 

Quality Time Tip

Hersenwerk is samenwerken. Je werkt met je paard op de vierkante vier meter en jullie zijn allebei helemaal gericht op het Hersenwerken. Dit is dus eigenlijk al optimaal ‘samen’. Maar het kan nog meer en dat ligt aan de manier waarop je het Hersenwerk aanbiedt.
Sommige paarden houden liever wat fysiek afstand, terwijl anderen het liefst dicht tegen je aan Hersenwerken. Zeker bij die laatste groep is het Hersenwerk aanbieden vanuit de hand een fijne manier om nog meer in verbinding te gaan.

Ook voor paarden die steun zoeken omdat ze, om wat voor reden ook, het leven nogal spannend vinden, kan Hersenwerk dichtbij jou hen enorm ondersteunen. Ze ontspannen met het Hersenwerk en ze weten zich veilig dichtbij jou.

Uit de hand:

  1. Je kunt een handdoek in plooien vasthouden, als een soort bloem, met daarin lekkers verstopt.
  2. De Hersenwerk pie van de 5050 shop is een ideale vorm die je makkelijk vanuit de hand kunt aanbieden. Het binnenwerk is verwisselbaar.
  3. Een bakje met rommeltjes met daartussen lekkers hou je vast terwijl je paard lekker snuffelt.
Wees een wijs paardenmens: Zorg dat het aanbieden zo relaxt mogelijk verloopt, door je paard uit te nodigen naar jou toe te komen. Houd het materiaal net onder borsthoogte zodat je paard alle vrijheid van bewegen heeft met nek en hoofd.

Namens het hele team van Hersenwerk voor dieren,
Marleen van Baal

HersenwerkSnuffels 10 november 2021